Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

donderdag 1 november 2012

Prachtige kol

Vers van de pers van een van mijn favoriete blogs The purl Bee


Prachtige kol gebreid op rondbreinaalden no 4,5 en afgekant op nld 5 (zodat hij van onderen mooi soepel valt!). Dit garen wordt normaal op 3.75-4.5 gebreid. Nu dus iets grotere naalden zodat het soepel valt!

156 steken opzetten en in het rondbreien met 2 recht, 2 averecht. 
Als je het Engelstalige patroon leest kom je andere maten van breinaalden tegen, een schema met Amerikaanse maten vind je hier.



1 opmerking:

  1. Zeker prachtig! Wat voor wol heb je ervoor gebruikt? Echt mooi.
    gr. Meijra

    BeantwoordenVerwijderen