Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

zaterdag 1 juni 2013

Wool-eater

Dit haakpatroon staat bekend onder de naam "wool-eater" of ook wel "Bavarian Crochet". Het is al een oud motief maar weer bekend gemaakt door o.a. Sarah London.


Je begint vanuit het midden en kunt prachtig spelen met kleuren! En het zal duidelijk zijn, er zit aardig wat wol in...., maar wat een resultaat! (foto's van Ravelry)


Je hoeft natuurlijk niet van die grote projecten te maken als een deken, het patroon is ook geschikt voor kussens, onderzetters, pannenlappen, e.d.:



Of hou je niet van een steeds groter wordende deken op je schoot? Je kunt ook kleinere vierkanten aan elkaar zetten!


Je kunt het originele Engelse patroon hier vinden, maar gelukkig heeft Joke van Lindevrouwsweb het patroon uitgebreid vertaald met veel foto's. 

8 opmerkingen:

  1. Hij is zoooo mooi. Ik twijfel nog of ik er aan eentje ga beginnen. We hebben al vier dekentjes op de bank ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. De kleuren zijn zo mooi. komt dat door de wol of door het patroon?

    Fijn weekend,dinah

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dat ziet er heel mooi uit !! Dit ga ik beslist uit proberen Ik heb nieuwe kussen hoezen nodig ; )
    Groetjes

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Dit patroon blijft toch zo gaaf, deze creaties zijn ook zo mooi! Groetjes, Amarins

    BeantwoordenVerwijderen
  5. De Wooleater vind ik een gaaf patroon! DANK voor het doorlinken!!! groetjes Joke

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik ga er binnenkort eens mee beginnen, heb net even geoefend en volgens mij kan dit het begin van een hele mooie deken worden ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  7. ik haak ook graag..heb al dekens gemaakt..maar deze is ook heel mooi vooral met opstaand randje (volgens mij hihihi).is er hier een patroon van ...vast bedankt

    BeantwoordenVerwijderen