Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

dinsdag 6 augustus 2013

Zomerkolletje

Mijn keuken ziet er uit alsof er een bom is ontploft.
De tafel nog half gedekt (eentje vroeg gegeten, eentje komt nog), het aanrecht zal ik maar niet beschrijven. In de bijkeuken twee emmers bonen die nog ingevroren moeten worden (wat is dat toch met die groente die altijd massaal tegelijk geoogst moet worden???), overal kranten, folders, boeken, snoeren van weet-ik-welk-apparaat, en iedereen verdwenen...... bezig. Ik ben nooit bezig....
Ik weet niet waar ik moet beginnen. Dus blog ik maar eerst - het kon zomaar zijn dat ik de rest van de avond andere dingen moet gaan doen.

Vanavond een patroontje in de herhaling. Vorig jaar liet ik 'm ook al zien en ik blijf het zo'n leuk ontwerp vinden:


Het patroon kun je vinden bij Garnstudio, ik gebruikte 4 bolletjes Favorito (3,50) en haaknaald 4½-5. Al heel wat mensen haakten 'm na, deze is van Knoopjesz haken in grijs:


Deze van Hester:


Dit zijn de kleuren die ik nu nog heb (paars is dus op, maar wel kleuren bijgekomen)


Vier bolletjes kunnen makkelijk in een envelop worden verzonden (= 3,00, helaas pas ietsjes omhoog gegaan). Favorito is heerlijk garen om te dragen, (41 % katoen, 34 % acryl en 25 % polyamide) en ziet er een beetje linnen-achtig uit. 

En nu, ga ik proberen wat orde in die chaos te brengen. Proberen, hè.........!

O, bijna vergeten: de EO zendt een herhaling uit van "Geloven op 2", ik geloof dat wij morgen weer aan de beurt zijn.....voor wie nog eens wil kijken: ik geloof rond de klok van 5 morgen middag op Ned.2

En verder: vrijdag ben ik de hele dag afwezig. De winkel is open, Ali gaat zijn uiterste best doen om iedereen te helpen. Wij gaan namelijk een dagje naar....


6 opmerkingen:

  1. Leuke kol, en ik zag jullie vanmiddag op de tv al voorbij komen, zal zeker kijken morgen, en hoop in september nog een keer bij jullie langs te komen, mijn stola van unicat is klaar en heel mooi geworden.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb hem ook gemaakt het haakt heel lekker en is zo gepiept!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Die is leuk, ga ik ook op mijn to do lijstje zetten

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Herkenbaar die keuken. Daar kun je altijd als eerste aan zien of je het druk hebt of niet. En geloof maar niet dat er dan iemand in dat gat dat 'keuken opruimen' heet springt. Die sprinten liever heel snel bij de keuken weg.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Herkenbaar, ik heb hem ook al gehaakt,leuk om te doen

    Liefs
    Marjo

    BeantwoordenVerwijderen