Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

woensdag 17 september 2014

Pieken!

Soms moet je op het juiste moment even pieken! Even die boost adrenaline door die bloedvaten waardoor je in een mum van tijd iets afmaakt waar je even heel hard je diplomatieke, organisatorische en digitale vaardigheden voor nodig hebt. De beoordeling over dat eerste laat ik maar aan julie over (en morgen kijken in mijn mailbox), en organisatorisch ben ik niet heel sterk, althans niet in mijn huishouden. Met die digitale vaardigheden zit ik ook niet bij de top, maar ik heb het toch voor elkaar. Eventjes pieken, dus. (eeeh, er móest even wat af voor de expositie "Truien bij de Vleet", de openingsdatum komt nu wel heel dichtbij).

Maar het nadeel van zo'n piek is dat er ook een dalletje komt. Da's nu dus :-)
Want ik móet nog een paar dingen afvinken en mijn hoofd is nu wel aardig leeg...
Inspiratieloos. Da's lastig met een dagelijks blog. Dus vandaag alleen wat inspiratie, gevonden op het net:

Hoe gaaf is dit? Ik hou erg van de combinaties brei- of haakwerk met stof. Dit is voor mij weer inspiratie want zo'n lap kun je ook zelf haken of breien (gerstekorreltje ofzo). Met een bijpassende lap en wat accessoires maak je een geweldig kussen.

Liever kant-en-klaar? Dit leuke kussen vind je in de webshop van Cootjes pakhuis

Hier vind je nog meer mooie kussens in de knit factory
Zo, en nu eens kijken of ik het volgende piekmomentje kan creëren :-)

7 opmerkingen:

  1. Prachtige kussens Jeanet, ik krijg gelijk zin om er eentje te gaan maken...
    Ik wens je een heerlijke dag,
    Lieve groet,
    Mirjam

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ha, ha. Jeanet for president....die houden we er in. Je bovenste kussen is een mooi idee, dat ga ik binnenkort (!) gebruiken.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Volgens mij ben je goed in alle drie al kan ik de diplomatieke kant misschien wat moeilijker beoordelen ;-). Soms moet je op je blog weer eens uitleggen dat je geen patronen verzorgt, maar ik vind dat je dat iedere keer heel diplomatiek doet ;-)
    Organisatorisch ben je volgens mij een kei, anders kan je niet zo'n prachtige expositie op poten zetten, en een winkel runnen, en workshops verzorgen.
    En digitaal doe je het ook prima, kijk maar eens naar dit mooie blog en de dingen die je iedere keer weer voor ons weet te vinden!
    Drie complimenten dus om de dag mee te beginnen, ik hoop dat dat je een beetje uit je dip(je) kan halen?
    Groetjes weer
    diplomatiek, organisatorisch en digitaal

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Daar wordt een mens wel vrolijk van :-) Maar je hebt de chaos in de rest van het huis nog niet gezien.....
      Groeten,
      Jeanet

      Verwijderen
  4. zo herkenbaar, gisteren gepiekt in mijn huishouden zodat ik vandaag lekker sportief en creatief aan de slag kon.....
    Wat een mooie inspiratie kussens heb je geplaatst

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Nu Jeanet, ik vind dat je het er toch altijd weer goed vanaf brengt, je slaagt er toch telkens weer in om het allemaal voor elkaar te krijgen, ook al vind je van jezelf dat je het niet goed doet of kan, wij vinden van wel. En na elke piek komt een dal dat weet iedereen ondertussen, gewoon je lijf volgen is het beste. Je hebt het dan ook altijd enorm druk met je winkel en een huishouden. De tentoonstelling zou ik graag komen bezoeken en gaan we ook doen denk ik, het interesseert me wel en dan passeer ik meteen aan je deur en spring nog eens binnen.
    En rustigaan, morgen is er weer een nieuwe dag.
    Grtjes, rita.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Heel herkenbaar van die pieken en dalen. Gelukkig kun je op internet weer nieuwe inspiratie opdoen. De kussens zijn prachtig. Je moet er maar op komen.

    Groetjes, Margaret

    BeantwoordenVerwijderen