Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

donderdag 15 oktober 2015

All Stars voor de winter

Had (of héb) je ze ook gehad? Van die heerlijke gympen waarop je de hele wereld over kon lopen? Ik kreeg een paar beige met flinke profielzolen in mijn kibboets-tijd. Ik versleet ze helemaal - en eenmaal terug in Nederland bleken ze niet geschikt voor regen en kou. Maar ze liepen zoooo fijn!

Op Ravelry kwam ik een idee tegen om je favoriete, versleten All Stars op te pimpen naar een winterversie - hoe leuk is dat?



Je kunt het patroon vinden via Ravelry, het is daar te downloaden in het Zweeds en Engels. Er zit een heel breischema bij, en met goed kijken kom je heel ver. Er wordt gebreid met sokkengaren, en als je wat fantasie hebt kun je nog variëren ook :-)



Foto's Ravelry

En dan nog dit over de Herfst-sfeerdagen: Wil je eens oefenen, kijken of zelf proberen om op een rondbreinaald te breien? Of heb je een patroon waar je echt niet uitkomt?
Morgen (vrijdag-) en zaterdagmiddag komt Johanna ook naar onze winkel. Zij kan je alle kneepjes van het rondbreien leren.
Vrijdag is er bij RMU-Mode een mode-show, in samenwerking met Walky Schoenmode. Iedereen is van harte welkom (14.00, 16.00 en 19.00 uur).
Op Vrijdag geeft Ria de Nooijer een demonstratie Kaarten maken in de Schoenenwinkel Walky.


4 opmerkingen:

  1. Oh, wat leuk! Ik had ze vroeger ook, en mijn dochters nog steeds. Dat maakt die All Stars ook wel bijzonder. Had ik die van mij maar bewaard, dan kon ik gelijk hiermee aan de slag ;).Maar niet getreurd, er is een kringloop in de buurt.
    Veel plezier met de HerfstSfeerDagen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. En nu nog een wollen inlegzool, anders komt de kou er van onderaf in... Maar wel een leuk idee!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Oh leuk en die inleg zool is ook een goed idee

    BeantwoordenVerwijderen