Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

vrijdag 12 februari 2016

Klassiek

Gebruik je Pinterest? Gevaarlijk, he? Al die ideeën die je tegenkomt.... en niet alleen op handwerkgebied, maar je kan alles pinnen. Recepten, patronen, landschappen, vakantiebestemmingen, kleurenpaletten en afbeeldingen van hoe je favoriete huis er uit ziet - ooit, een keer, als je rijk bent, en klaar met werken enzo.... Miriam en ik fantaseren er lustig op los :-)
Van keukens met een écht Aga-fornuis, een vakantie-cottage in Lake District tot een privébibliotheek. Dromen mag!

Bishop Allen Home Tour on Design*Sponge:
(Het Perzisch tapijtje hebben we al, de rest komt nog...)

(1) From: Artesanato And Humor de Mulher, please visit:

Cottage kitchen with Esse stove:

Héérlijk! En maar fantaseren.... De tuinman, de werkster en de afwashulp fantaseren we erbij :-)
Dit hoekje lijkt ons ook wel wat, ideaal om je favoriete boek te lezen of je breiwerkje op te zetten (da's tenminste een venster-bank). 


Afijn, het kan nog wel even duren. Maar we hebben in elk geval al plezier van het pinnen gehad!
Het tapijtje hadden we al, een paar boeken ook, de handwerkjes kunnen we ook regelen. Het huis wordt iets lastiger, laten we beginnen met eerst wat kussens te realiseren. Je moet ergens beginnen....

Hier een paar klassiekers (om in stijl te blijven)



Het patroon kun je bestellen via Ravelry of hier. Er zijn verschillende technieken gebruikt. Het patroon is beschreven in het Engels, er zitten ook schema´s bij. 

En nu ga ik de koffer in, morgen een lange reis voor de boeg. Zodra ik weer thuis ben volgt een verslagje! Fijn weekend.

7 opmerkingen:

  1. Die vensterbank... Die zou ik graag willen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja wunderschöne Dinge bekommt man da zu sehen. Und was du gepinnt hast, gefällt mir auch alles!! Gruß Christa

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ja, ik weet alles van pinterest af. Daarom noem ik een map ook:
    "droomhuizen". Ik kijk er alleen maar naar, er is zoveel moois. En ja dromen mag en vooral blijven doen. Goede reis nog. Groetjes Wilma

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Leuk die Burberry kussens! En tja er moet altijd wat te dromen over blijven hoor...

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Dat Pinterest, daar moet ik me echt beheersen hoor, anders doe ik niets anders meer. Zo heerlijk om daar van alles te bekijken en de leukste dingen in je eigen mappen te pinnen.
    Je kussens zijn echt super mooi.
    Fijn weekend,
    liefs,
    Mirjam

    BeantwoordenVerwijderen
  6. O die cottage en vensterbank lijken me heerlijk. Ja Pinterest is een heerlijke uitvinding.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ja, pinterest is echt verslavend (net als jouw blog trouwens hoor, ik kijk elke avond even of je weer over een leuk patroontje of wolletje hebt geschreven).
    Ik zag je vandaag op de Handwerkbeurs en je had het duidelijk goed naar je zin.
    Wens je morgen ook nog een leuke beursdag, en hopelijk doe je er net zoveel inspiratie op als ik en mijn dochter vandaag hebben gedaan!
    Anja

    BeantwoordenVerwijderen