Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

zaterdag 17 september 2016

Denim

De meest populaire kleur en materiaal ever: denim!
Jong en oud kiezen voor de - al dan niet versleten en verschoten - blauwe kleur en natuurlijk kom je dat ook in de haak- en breidraadjes tegen. Dit kleine omslagdoekje past helemaal in deze trend.



Het is gemaakt van 1 bol Schachenmayr Denim Fantasy. Bij de bol krijg je ook een bijpassend lintje waarmee je je sjaaltje kunt verlengen en knopen. Denim Fantasy is verkrijgbaar in 5 kleuren (zwart, grijs, licht-, midden- en donkerblauw). 202 meter op een bol van 150gram. 80 % acryl en 20% wol € 12,95. Breien doe je op naalden 8 - 9 dus dat schiet lekker op. 1 bol is genoeg voor bovenstaand sjaaltje of een kleine kol. Het patroon is niet moeilijk, leuk detail is het kleine kabeltje aan de voorkant.
Het gratis Nederlandse patroon vind je hier, bestellen mag altijd per mail


Uiteraard  hoef je niet te knopen en jun je het ook zo om je schouders slaan.


De beschrijving voor de pompoenen gaf ik jullie vorig jaar in deze blogpost.

En nog wat ideetjes nodig met jeansstof of oude spijkerbroeken?
Ik maakte heel lang geleden deze zakjes van Zeeuws schortenbont en een oude spijkerbroek. Je vindt de beschrijving hier terug.


Of knip je een stapel oude broeken aan flarden en maak je deze leuke tas? Het idee is van Denim do over. Op deze website vind je nog veel meer leuke ideeën.

Denim Tote Made from Recycled Jeans

En zo'n stapel gave kussens is ook niet verkeerd!

Sofa Jeans Cushions by KARE-DESIGN:

En deze hoesjes voor i-pads en telefoons mogen er ook zijn :-)


Fijn weekend!




5 opmerkingen:

  1. Super, ik houd ervan! Van denim :-)
    Groetjes,
    Akkelien

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een heerlijke ideën. Ik heb inmiddels 2 oude spijkerbroeken in de kast liggen voor ........ nou ja de tijd zal het leren.
    Sjaal en pompoenen zijn ook schattig.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een leuke ideeen weer, vooral die met spijkerstof en inderdaad dat verveelt nooit. Ik reageer neit vaak maar lees je altijd hoor. Geef je je gironummer nog een keer voor mijn jaarlijkse bijdrage?

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hoi, wat een leuke website van die denim ideetjes! Laat ik nou een zak vol oude spijkerbroeken bewaard hebben... en een naaimachine te leen, hihi. Dus nu weet ik wat ik kan gaan proberen: een tas en een paar leuke babyslofjes die ik ook op die site vond. Bedankt Jeanet

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Dat Denim omslagdoekje..schattig...variatie op het Arnemuidse Avonddoekje ?? staat hier bekend als Kippendoekje (voor als je gauw even een eitje uit het kippenhok moet rapen)

    BeantwoordenVerwijderen