Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

dinsdag 20 september 2016

Festival

Nu het wat afgekoeld is - maar nog steeds supermooi weer - durf ik weer te bloggen over wollen garens, dikke sjaals en andere winterbenodigheden. De temperatuur is vooral 's morgens behoorlijk naar beneden. Deze wijsheid haal ik van het internet, want hier hadden we vannacht een minimumtemperatuur van 16 graden..... maar voor al die lezers die vanmorgen stonden te bibberen: hier komen wat warme ideeën.

In de winkel hangen veel strengen van het Aade Long Artistic 8/2 garen. De strengen zien er altijd bont uit, maar verlopen héél geleidelijk! Dit is de kleur Festival:

Image result for aade yarn festival

Tja, misschien toch een hintje geven hoe het er uitziet als je het breit? Hier wat ideeën want dit is echt een schitterende kleur, die prima past bij de herfst.


Oef! Dat ziet er zo heel anders uit :-) Deze sjaal vond ik op Ravelry bij Djaya. Het gratis kantpatroon vind je hier

Dit is de 10 steken-deken van Frankie Brown. Deze deken vind je ook weer terug op Ravelry.


Hier is de kleur Festival gecombineerd met natural/ecru. Het is het patroon Cameo (erg mooi patroon!):


De strengen zijn allemaal wat anders van gewicht, tussen de 180 - 220 gram (400 meter per 100 gram!) (tussen € 12,50 en  €15,50). voor een kantsjaal heb je aan 1 streng dus meer dan voldoende.
Aade Long is 100 % wol. Het is geen superzachte wol, maar het kleurverloop is schitterend.
Enne, bestellen mag altijd he!

Nou nog ééntje dan :-)
De kleuren zijn in werkelijkheid iets minder fel.


Zuct, soms moet je maar niet op Ravelry gaan kijken, echt véél te gevaarlijk! Het patroon van deze sjaal vind je hier.

Natuurlijk kun je ook met dit garen haken, breien in Fair Isle, vilten, etc. Alle ideeën met dit garen vind je onder het label Aade.

Ziezo, en nu de keuken nog opruimen. dochterlief besloot chocoladekoekjes te bakken (hormonale kwestie). ik moet nodig nog wat nazorg verlenen... :-)

5 opmerkingen:

  1. Wat een schitterende kleur. Ik brei op moment met de Aade rainbow. Alleen weet ik nog niet of het iets voor mij is. Het blijft ook na het wassen met Eucalan best kriebelig. Jammer!

    Lieve groeten Octavia

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dank je voor de ideeën. Ik heb 2 strengen, 1 geel en 1 festival, waar ik het voor gekocht had vond ik achteraf toch niet leuk. Maar die Oxana die je gevonden hebt, zou het weleens kunnen worden :)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Prachtig, dat garen! En de patronen ook!
    En je blog is ook weer heel gezellig om te lezen :-) Ik hoop dat het meeviel in de keuken!
    Groetjes,
    Akkelien

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Nou, ik heb er ook gekocht bij jou, dus nu echt nieuwsgierig aan het worden en nog op zoek naar een haakpatroon met dit prachtige garen :-)

    Liefs
    Marjo

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Prachtige kleur hoor! En elk ideetje dat je ermee toont is even mooi!
    Grtjes, rita.

    BeantwoordenVerwijderen