Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

donderdag 29 september 2016

Vlaggetjes

Vandaag kwam er niet zoveel van mijn vrije donderdagmiddag. De hele dag ben ik bezig geweest met het klaarmaken van de bestellingen (héél veel unicat-pakketjes op de post vandaag!), beantwoorden van mails en helpen van klanten. De pakketjes wou ik echt de deur uit hebben en je gelooft toch niet dat ik rustig vrij kan nemen als er nog zoveel werk ligt.....?
Ondertussen probeerde ik ook nog wat ruimte te maken voor nieuwe wolletjes. Nog steeds komen er leuke nieuwe draadjes binnen, dus ik blijf schuiven, passen en meten. En nu het buiten ook wat herfstiger lijkt te gaan worden, krijgen klanten ook zin in het breien van dekens, vesten en kollen.
Van het weekend ga ik daar weer eens leuke ideeën voor zoeken, vandaag eerst een ander ideetje.

The Fox in the Attic Crochet Bunting:

Deze schattige vlaggetjes kwam ik tegen op Pinterest. Het zijn gehaakte vlaggetjes in vasten met daarop een kruissteek borduursel. Hoe leuk is dat!?
De vlaggetjeslijn is kant en klaar te koop op Etsy (erg vermakelijk: de Engelse tekst is vertaald naar het Nederlands met een vertaalprogramma, voor de lol eens lezen!) 
Er is geen patroon van maar met wat creativiteit maak je zelf ook zo iets. Kruissteekmotiefjes kun je zelf maken op ruitjespapier, een basispatroon voor vlaggetjes in vasten vind je bij Candy Addict (een zeer uitgebreide tutorial in het Nederlands).

Vlaggetjes_regenboog

Bij Haak Maar Raak vind je een goede uitleg hoe je de kruissteekjes op vasten borduurt. O, wat is internet toch fijn :-)


Natuurlijk kun je je borduurseltjes ook gebruiken voor andere dingen. Je hebt maar kleine patroontjes nodig. Je kunt op het internet zoeken naar kruissteekpatroontjes (zoek eens met Engelse termen!).

Image result for strijkkralen patronen uil


9 opmerkingen:

  1. Bedankt voor de leuke tip. Dit hoop ik zeker te gaan proberen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Grappig, zo ben je aan het haken en ook aan het borduren. Dat van vrij nemen, terwijl er nog zoveel moet gebeuren, dat herken ik. Maar eenmaal klaar heb je wel een heel voldaan gevoel. Fijn weekend en groetjes van Wilma

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dat is leuk. Daar was ik net op zoek naar.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Dat is leuk. Daar was ik net op zoek naar.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ontzettend leuk zo, die vlaggetjes met dieren er op geborduurd. Er borrelen al ideetjes op voor kerst!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Heel mooi
    Als je zo met kruisjessteek figuurtjes maakt, hoe ziet dan de achterkant er uit ?
    Dank u wel 😊

    BeantwoordenVerwijderen