Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

dinsdag 28 november 2017

Grote Stappen

Heb je al een heel jaar het voornemen om dit jaar écht iets zelf te maken als cadeautje........en oeps! het is opeens al bijna December. Voor de last-minute-cadeautjes heb ik nog 2 goede tips. Projectjes die lekker snel klaar zijn......


Deze kol brei je in een avond. Op naalden 20 schiet het lekker op 😉. Ik nam een bol Schachenmayr Home Style, pennen 20 mm en ging van start. Ik zette 14 steken op en breide in gerstekorrel, eigenlijk heel simpel dus! Toen de bol bijna op was kantte ik de steken af en naaide de 2 einden aan elkaar met het laatste restje garen. De bol is genoeg voor een warme, zachte kol die 2 keer rond de hals gedragen kan worden. 


Er zijn 6 verschillende kleuren, je kunt ze bestellen in onze webshop
(Let op: de voorraad is beperkt!)

Eén bol is ook genoeg voor een kussen (2 kanten) en met 4 bollen brei je een leuke woondeken, de links vind je hier terug.


*****
Iets meer werk heb je aan deze kol (maar nog steeds grote stappen, gauw thuis). Johanna breide deze kol van 1 streng Borgo de' Pazzi Ginevra:



Ginevra is een mooie speelse gepunnikte draad die bestaat uit 40% wol gemengd met 60% acryl. Het garen is op strengen van 200 gram die elk 200 meter per streng hebben. Deze Ginevra-kol is gebreid op naalden 12.


Je kunt deze kol aan elkaar  naaien, je kunt ook knoopsgaten breien en leuke knopen gebruiken om de kol te sluiten. Wil je liever een grote sjaal, dan heb je 2 strengen nodig.




Ook dit garen is te bestellen via onze Webshop, bij een bestelling krijg je het patroon van Kol Ginevra er gratis bij.

En niet vergeten: morgen (woensdag 29 november) is de winkel gesloten, donderdag zijn we weer open!








1 opmerking:

  1. Ja klopt, ik ben er zo een. En heb nog steeds niets bij geleerd na 58 jaar hihi. Hopeloos. Maar goed we gaan er maar weer eens voor. De turbo aan. Dan komt het wel goed, hoop ik.

    BeantwoordenVerwijderen