Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn hobby is breien en haken. Voor ons handwerkwinkeltje kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien en haken is. Elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Soms blog ik ook nog een beetje over Arnemuiden.

Ik verwijs in mijn blog soms naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik natuurlijk wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van dinsdag-vrijdag van 9.00 - 17.30 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

Veel plezier op dit blog!

**************************************************

dinsdag 31 januari 2017

Denim Tas

Annelies maakte onlangs weer een heel leuk ontwerp, dit maal voor een stevige, ruime tas. Ideaal voor je boodschappen maar zéker ook voor al je creatieve projecten.


De tas is van binnen gevoerd en afgewerkt met leuke details van een oude jeans. Maar je kunt ook zelf leuke zakjes erop haken. Voeren is wel zo verstandig als je wilt dat je tas ongeveer hetzelfde formaat houdt - ook na intensief gebruik 😀.


De tas is gehaakt met 2 x 6 bolletjes Catania Denim maar andere varianten kunnen natuurlijk ook!


Ans maakte een exemplaar dat bij ons in de winkel is te bewonderen. De tas is hier weer iets anders afgewerkt.


Gelukkig word ik altijd uitermate goed ondersteund door mijn lieftallige dochter die nooit last heeft van melige buien. Ze denkt dat ik hiermee de verkoop van het garen en het patroon tot grote hoogten kan brengen....ik denk het ook 😏Dat de foto bewogen is zal je niet verwonderen.....
Afijn, de katoen (2 x 6 bollen Catania Denim of andere katoen) en het patroon is uiteraard weer bij ons te bestellen (zonder het kind).
Het losse patroon kun je kopen via Vicarno.com

maandag 30 januari 2017

Behaaglijk

Alle fleurige voorjaarsgarens ten spijt: het blijft voorlopig nog eventjes winter. En die kan soms nog best even duren (huh, alsof het voorjaar altijd warm is....). Vandaag was het maar donker en sombertjes. Aan het eind van de middag had ik de keuze: nog een uur de winkel in om op te ruimen (hard nodig) of met een boek een uurtje op de bank. Een zeldzaamheid, ik koos voor het laatste! Echt 😁, ik deed het.
Met mijn calvinistisch achtergrond voelde ik me daar bijna schuldig over omdat het werk nog lang niet klaar was, maar toen bedacht ik terecht dat het werk hier nooit klaar is, dus .......

Vandaag laat ik het leuke vest van Lossen en Vasten zien, gehaakt van Zebrino. Ik mocht deze foto´s maken van een lieve klant die heel blij was met haar mooie vest, en terecht! Zo'n behaaglijk vest kun je nog heel lang nodig hebben.....Het patroon van dit vest vind je hier bij Lossen en Vasten. Afhankelijk van de maat heb je 11/16 bollen nodig. Zebrino is een heerlijk garen dat erg mooi blijft. 53% wol-47% acryl, 125 meter op 50 gram, 4,25 per bolletje. Dit vest is gehaakt met naald 5,5
Deze kleuren heb ik nog in de kast: 

Afbeeldingsresultaat voor zebrino adriafil 62Afbeeldingsresultaat voor zebrino adriafil 63
Afbeeldingsresultaat voor zebrino adriafil 64 

Wil je liever een klein projectje?


Deze sjaal is gebreid van 3 bollen, je vindt het gratis Engelse patroon via Ravelry.
Bestellen mag altijd per mail of even bellen (0118-602300) op winkeltijden.

zaterdag 28 januari 2017

Pauze

Nu, nog even dan....
De dag liep weer ietwat anders dan gepland 😉. Dat kán aan de planning liggen.....
Kind 1 besloot vannacht om ouderwets te moeten overgeven in bed. Dat kan. Is niet leuk. En als 19-jarige kerel ben je dan nog best even om je moeder verlegen, zeker als dat bed schoon moet...
Daarna de gewoonlijke spurt van boodschappen en werk. Bovendien moest de winkel nog aan kant omdat vanmiddag de workshop continentaal breien op het programma stond. Omdat er honderden kleine krammetjes, nietjes en spijkertjes op de grond lagen van het stofferen duurde het opruimen van het atelier iets langer....

Tussendoor kwam er nog even een verrassing: 2 dozen met prachtige zomergarens werden geleverd. Oh, laat die lente maar komen! Frisse kleurtjes, nieuwe garens en nog géén plek. Dat wordt nog even puzzelen deze week. De hele dag kon ik het niet laten om met regelmaat iets uit de dozen te halen.
De middag vulde zich met een enthousiaste groep deelnemers aan de workshop. De stiltes van inspanning wisselden zich af met lachsalvo's. Ans bracht iedereen de kneepjes van het vak (de rondbreinaald) bij, nu thuis nog oefenen dames!

Na de werkdag wachtte thuis nog het nodige werk. Kind 2 verdween ook ziek, zwak en misselijk naar boven (maar hield het bed droog...en mikte in de prullenbak). Daarna ben ik ruim een half uur bezig geweest met het zoeken naar een mixer (er moesten nog 2 taarten klaar). Hoe krijg je het voor elkaar om een mixer kwijt te raken???? Dan wordt het toch tijd voor een kleine pauze? 😁
Ik vond 'm weer, de taarten zijn klaar, de bedden schoon, de was draait en ik pauzeer. En wel nu.
Geen ideetje meer - maar maandag! Fijne zondag.....

vrijdag 27 januari 2017

Voor in de agenda: Brei- en Haakfestival 2017

Zelf denk ik er nog met zoveel plezier aan terug: het Brei- en Haakfestival dat we vorig jaar in juni organiseerden. Was je er ook bij? Hier kun je nog even na-genieten!
Misschien was je er niet ? Dán heb je wat gemist! 😉
Gelukkig doen we het dit jaar nog een keer dunnetjes over:


Dus zet maar in je agenda! Mis het niet....... 😊
Zaterdag 3 juni is de zaterdag van Pinksteren. Misschien een mooie gelegenheid om Zeeland te bezoeken?
Voor wie het vorig jaar gemist heeft:
Op zaterdag 3 juni houden we een gezellig, inspirerend Handwerkfestijn op de Markt in Arnemuiden. Vanaf 11.00 uur ben je van harte welkom om samen met andere liefhebbers te haken en te breien, te kletsen, elkaars werk te bewonderen  en ervaringen uit te wisselen. Niets moet, alles mag!

We zetten weer grote tenten op de Markt (je weet maar nooit met ons weertje), maar bij goed weer zitten we natuurlijk in de zon! En weet je wat zo leuk is? Er komen heel veel ontwerpsters en bloggers! De toegang is uiteraard weer gratis.
We zijn nog volop aan het organiseren, plannen, uitnodigen en regelen. Daarom zal ik telkens een berichtje plaatsen over de deelnemers, bloggers, plannen en nog veel meer...

Het Facebook-evenement is al weer aangemaakt, delen en liken mag!

Om alvast één tipje van de sluier op te lichten: Wieke is ook weer van de partij. Ze neemt dit keer het Tunisch Avontuur mee. Bij deze Crochet Along leer je maar liefst 50 verschillende tunische haaksteken. De CAL is vanaf begin januari begonnen en elke week krijg je een nieuw patroontje/steek.
Wil je nog meedoen? Dat kan natuurlijk altijd! Kijk op de website van Wieke hoe je mee kan doen.
Op het Festival kun je je vorderingen delen, vragen stellen en samen haken.


Maar er komen nog veel meer gasten! Binnenkort vertel ik nog meer........blijf het volgen.

Nog even kijken hoe leuk het ook alweer was?? Voorpret!


donderdag 26 januari 2017

Logeetje

Afbeeldingsresultaat voor walcheren landschap

Zeeland is voor mij uiteraard het centrum van de wereld, geweldige plek om te wonen.
Een beetje stamboom-onderzoek leert dat mijn wortels hier al lang liggen en na wat omzwervingen op deze aardbol (duh! ik ben echt wel voor langere tijd de provincie uit geweest hoor!) besloot ik jaren geleden dat dit wel mijn plekjie was.
Maar...... voor veel mensen is dit natuurlijk een uithoek. Je valt hier bijna van het land af (wat mij een fijn gevoel geeft: hier houdt het land-met-al-zijn-beslommeringen gewoon even op) en even langs Arnemuiden is voor veel lezers een hele onderneming. (maar we hebben gelukkig altijd nog de post die heel aardig dagelijks pakjes van de ene uithoek naar de andere uithoek van Nederland weet te brengen!)

In zo'n rustige week als deze vraag ik me ook wel eens af of dit vol te houden is, zo'n winkel in een klein dorp. Maar dan prijs ik me weer met het internet daardoor ik iedereen op de hoogte kan houden van alle creatieve ideeën die borrelen bij mij of anderen. Zo kreeg ik deze week een logeetje van Jellina. Deze super-creatieveling woont namelijk aardig in de buurt (yes!) en zo mag er wel eens een mooi projectje bij ons logeren.

Foto

Deze prachtige sjaal is de nieuwste creatie van Jellina met de naam Nikita. Deze sjaal/omslagdoek is gehaakt van de Fresco, een combi van linnen met viscose (weer van Borgo de' Pazzi) waar ik eerder over blogde. Er zitten veel meters op een bolletje dus haakte Jellina uit 200 gram deze omslagdoek met een spanbreedte van ca 190 cm. (2 x € 8,75)

Foto

Deze blauwe kleur is perfect voor het voorjaar, zéker nu (jeans)blauw een belangrijke kleur gaat worden in de lentemode. 
De beschrijving van het patroon vind je weer bij Jellina, het garen bestel je natuurlijk bij ons! 😊
Hou je meer van wol? Dan is het Lace-garen waar ik gisteren over blogde een perfect alternatief.
Dankjewel Jellina, voor dit leuke idee - en voor het logeetje!


woensdag 25 januari 2017

Behaaglijk

Mensen, wat is het toch koud! Misschien ligt het wel aan mij - vast - dat ik het idee heb dat het nu kouder is/voelt dan met een zonnetje en 5 graden vorst. En nu ik op de respectabele leeftijd van 49 ben mag ik ook al een beetje klagen over tocht en een koude nek en zo, toch? 😊
Hoor mij, ik heb het altijd warm! Maar soms heb ik zo behoefte aan behaaglijkheid. Een dekentje op de bank, een sjaaltje in mijn nek, warme sokken....

Dit garen moet je beslist eens proberen! Deze 100% merino is dun maar warm, behaaglijk, superzacht en geschikt voor haken of kantbreien. Geen zware sjaals maar luchtige warmte, comfortabel en soepel. Met ook nog eens heel veel meters op een streng - wat willen we nog meer...?

Scialle Chiara

Afbeeldingsresultaat voor borgo de pazzi lace

Deze mooie sjaal/omslagdoek is gebreid van 2 strengen van 100 gram. Op 1 streng zit maar liefst 750 meter. (€17,50 per streng van 100 gram, 100% merino). Je ontvangt het Nederlandse patroon bij een bestelling

Omdat er zoveel meters op een strengetje zitten kun je er ook prima mee haken. Zo zou je prima de Fallen Leaves van Wieke van Keulen kunnen haken. Voor een sjaaltje zonder franjes heb je aan één streng genoeg. Wil je het patroon breder maken tot een omslagdoek, dan heb je 2 strengen nodig.Het patroon is te koop via Wieke's website (uitgebreid patroon in het Nederlands), maar ook in onze winkel. 
Dit zijn de kleuren Lace die ik op voorraad heb:Bestellen mag altijd 😉, graag zelfs!
2 strengen kunnen nog in een envelop verzonden worden.

dinsdag 24 januari 2017

Dinsdag

En het werd dinsdag!
Een dinsdag die gelukkig wel wat rustiger verliep 😉.
En wel zó rustig dat er bijna geen klanten kwamen (waar ik dan ook weer niet zorgeloos van wordt) maar dat zou óók door de hardnekkige mist kunnen komen. Mens, wat is het koud, netig, guur, gevaarlijk weertje!
Gelukkig hebben we nog genoeg heerlijke winterwolletjes in de winkel - het is nog lang geen lente.


Deze warme gehaakte muts is snel klaar zodat je 'm deze week nog op kan zetten! En de kol haak je er in 1 moeite bij. Deze leuke kleurrijke muts komt van Joke van Lindevrouwsweb. Ze vertaalde het patroon naar het Nederlands. Ook de kol komt van Joke's blog. (beslist verder kijken op dit leuke blog!)

Het garen is weer zelf-strepend, de kleuren komen vanzelf! Het is Mistero van Adriafil. 53% wol, 47% acyl - 90 meter op 50 gram (€ 4,35)
Voor de muts heb je 2 bollen nodig, voor de kol 3.

Zoek je leuke kleuren? Dit ligt in de kast ! En op zo'n bolletje zijn nooit alle kleuren te zien die een beetje verborgen binnenin zitten...

Afbeeldingsresultaat voor adriafil mistero 38 Afbeeldingsresultaat voor adriafil mistero 26 Afbeeldingsresultaat voor adriafil mistero 51
Adriafil Mistero Ocean FancyAdriafil Mistero Dotted light-shadow fancy 53

Dit garen is ook erg geschikt voor een Streepjessjaal
Of dit lange mouwloze vest! Het patroon vind je hier.

Afbeeldingsresultaat voor adriafil vest mistero
maandag 23 januari 2017

Maandag

Maandag, 
dat is zo'n dag dat je oudste om 6 uur de trein pakt om een paar belangrijke opdrachten voor school af te maken en voor de honderdduizendmiljoenste keer weer ergens strandt bij Roosendaal. Op een steenkoud perron een uur moet wachten om dan maar met de meute in een trein naar Breda en 's-Hertogenbosch te stappen, bijna claustrofobisch wordt in een haringen-in-een-ton-coupé met heel veel mensen met een vrolijk humeur. Vervolgens de trein naar Utrecht moet nemen om na 4½ uur (!!) op school in Rotterdam aan te komen. Gelukkig hield hij zijn moeder volkomen op de hoogte van zijn frustraties via de app.... 

Maandag, 
dat is zo'n dag dat je dochter een 5,8 voor wiskunde haalt en zooooo blij is dat ze daarmee een tekort heeft weggewerkt. Dat ze je in de pauze compleet plat spammt met vreugdekreten via de app.

Maandag,
is zo'n dag dat je vanaf 's morgens vroeg de administratie af moet werken en nu om bijna 9 uur er nog niet eens naar gekeken hebt.

Maandag,
is zo'n dag dat op stel en sprong er van alles verhuisd, versleept en veranderd moet worden in ons magazijntje en dat er eigenlijk niemand is om te helpen. Dat manlief zich tot 's avonds laat een slag in de rondte werkt en de komende week geheid met rugpijn loopt.

Maandag,
dat is de dag dat mensen bellen, mailen, aan de deur rammelen en vragen waarom ik niet open ben. Ik ben nog nooit open geweest in bijna 19 jaar op maandag...

Maandag,
dat is de dag dat iedereen denkt dat je lekker vrij bent en alle tijd van de wereld hebt. Dat is de dag dat de kaboutertjes komen en alles vanzelf in orde komt. Hoor je ze rennen?

Maandag,
dat is de dag dat ik me zorgen maak over zo ongeveer alles om me heen. Dat ik me afvraag wat ik fout heb gedaan, wat ik heb gemist, wat ik vergeten ben, waar ik tekort ben geschoten of hoe ik het moet oplossen.

Maandag,
dat is de dag waarop we toch nog even tijd vonden om wat wolletjes te verven die nu liggen te drogen. Dat is het moment dat naar meer smaakt en waarvan ik er veel te weinig heb.

Afijn, het wordt vanzelf dinsdag......

Voor iedereen met ook zo'n maandag: hier een eenvoudig patroontje voor superleuke polswarmers. Gewoon plat gebreid, Nederlands, gratis patroon! Je vindt het patroon bij Breimeisje.nl

Handschoenen zonder toppen breien - gratis patroon:zaterdag 21 januari 2017

Beetje laat...

O jongens, wat ben ik laat met bloggen!
Een beetje dwangmatig ben ik wel want ik gooi erg graag nog een ideetje op - hoe laat het ook is.
Soms zijn er echter even ander dingetjes in mijn gezin.....het zal overal wel hetzelfde zijn.
En dan uiteraard nog het eten, de was, het huishouden, de appelcake, enzo 😉.

Deze had ik al in mijn favorietenlijstje gezet, wat een mooierd.


Het patroon is weer te koop op Ravelry. Ook dit patroon is Engels, maar met schema's. Er is gebruik gemaakt van "slipped stitches" (afgehaalde steken). zo krijg je toch een patroon met 2 kleuren terwijl je per naald maar met 1 kleur werkt.


Als je een account hebt op Ravelry is het de moeite waard om eens verder te kijken bij alle projecten die gemaakt zijn van dit patroon.
Garen-tip: de Amore 160 waar ik van de week over blogde (maar ook Merino 120  of Rowan Felted Tweed zou kunnen'

Nu stop ik, een fijne zondag en tot volgende week.

vrijdag 20 januari 2017

Sneeuwvlokken

Hier in het zuidwesten maken we niet zo heel veel kans op écht winterweer. Als in het noorden of oosten van het land iedereen al zenuwachtig wordt en de schaatsen uit het vet worden gehaald, dan ligt hier soms nog niet eens een vliesje op de plassen. Koud is het overigens wél!
Ik mag wel graag een pak sneeuw hebben in de winter (ik weet het, ik hoef de deur niet uit - ik heb makkelijk praten). Helaas moeten we er nog op wachten. Deze kol met sneeuwkristallen compenseert een beetje.....


Dit prachtige patroon koop je via Ravelry. Het is gebreid in de Fair Isle techniek met sokkenwol.

En als je er niet genoeg van kunt krijgen, dan brei je deze sokken er ook nog bij!


Ook dit patroon is te koop via Ravelry. Beide patronen zijn in het Engels maar met schema's. 

Kristallen genoeg dus, nu die sneeuw nog......!

donderdag 19 januari 2017

Olifantje

De koffie pruttelt, alles staat klaar. Nog even niemand te zien dus ik kan nog net even bloggen voor de brei- en haakclub weer begint vanavond.
Kort blogje hoor!

Vers van de pers: een superleuk patroon van een schattig olifantje Nina!


Dit is het nieuwste ontwerp van KrissieDolls. Wees eerlijk, onweerstaanbaar leuk! Je kunt het Nederlandse patroontje kopen op de website van KrissieDolls.

Zoooo en nu een avondje beppen, kletsen, lachen, haken en breien!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...