Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

zaterdag 20 januari 2018

Kabelen

Soms is een deken breien nét iets te veel van het goede. Maar soms hoeft het niet zo heel groot om toch prachtig en decoratief te zijn:


Alleen een sierdeken op de rand van je bed is ook prachtig!
Een eenvoudige kabel over de hele breedte van je bed.....


Foto's en patroon: River of Dreams - Ravelry

Ik vond het Engelse patroon weer op Ravelry waar je het kunt kopen. Ben je bekend met kabels en een beetje handig dan verzin je het gewoon zelf!

Gebreid met grof garen,vanaf pennen 10 (maar ook dat kun je uiteraard aanpassen).

Garensuggestie: Naturalia , Naturalia Alpaca of Bulky.




2 opmerkingen:

  1. Best wel een leuk idee, volgens mij lag er vroeger bij mijn ouders ook zo iets bovenop. Lag daaronder dan een glanzende doorgestikte deken misschien? Met alle dekbedhoezen ben ik het beeld een beetje kwijt.

    BeantwoordenVerwijderen