Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

dinsdag 27 februari 2018

Halfrond

Tjonge, de winter heeft Nederland echt in zijn greep - het gesprek van de dag! Toch weerhield de kou velen niet om even langs te komen en ik heb ook al behoorlijk wat vakantie-gangers mogen verwelkomen. Dat betekent dat we toch weer de "goede" kant opgaan: richting Lente, warmte en meer licht. Elk jaargetijde brengt toch weer zijn eigen fijne dingen mee.


Omdat je het in Nederland nooit helemaal zeker weet met het weer is dit een geweldig ontwerp. Deze halfronde sjaal komt altijd van pas, zelfs op frisse zomeravonden. Als je 'm breit van dunne wol wordt hij niet zwaar en toch warm. De sjaal wordt zijwaarts gebreid met een kabeltje en verkorte toeren. Je kunt het patroon (in Nederlands, Engels, Duits of Frans) via deze website van Schachenmayr downloaden. Je hebt ongeveer 1150 m lacegaren nodig, maar het patroon is ook makkelijk te vergroten of te verkleinen.


Zoek je Lacegaren, kijk dan eens hier of hier. Met de streepjes van de Lace Gradient wordt de sjaal ook prachtig, je krijgt dan vertikale streepjes! 





Geen opmerkingen:

Een reactie posten