Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

maandag 16 april 2018

Volwassen

Het is raar, dat moment dat je jongste óók al volwassen is geworden. 18 jaar alweer - terwijl het nog zo kort geleden lijkt dat ze geboren werd.
Bij het bereiken van de 18 jarige leeftijd komt tegenwoordig aardig wat kijken, wat moet er toch veel geregeld worden. Zorgtoeslag, ziektenkostenverzekering, opeens mag je niet meer meekijken op de bankrekening zonder machtiging ("weet je het zéker dat je je ouders nog mee wil laten kijken?" - aldus de mevrouw van de bank), DUO en al die dingen meer. Natuurlijk had de oudste dat ook, maar nu bij de jongste lijkt het helemaal een definitieve afsluiting van een periode.


Als je neefje op het verjaardagsfeest dan ook al vraagt om een zwarte koffie (vorig jaar was het nog ijsthee....), dan is het duidelijk: ik word een gezapige vrouw van middelbare leeftijd. De tijd glipt door mijn vingers en het lijkt steeds harder te gaan...


Met veel plezier kijk ik naar die jongeren - sinds wanneer noem ik mezelf niet meer jong en heb ik het over anderen??? - al die plannen, vaak onbezorgd, nog niet gebonden aan relaties, werk en hypotheek. 
Maar voorlopig heb ik iedereen nog lekker onder een dak - for the time being - en geniet ik van van deze fase. Voor ik het weet is dit ook voorbij (ik ben een heel klein beetje melancholiek vandaag).

Lots of Dots recht

Vandaag zocht ik een vrolijke sjaal op, het is de Lots of Dots van Wieke van Keulen, hier gehaakt van Durable Cosy Fine. Je vindt het gratis Nederlandse patroon bij Durable.
Liever een driehoeks-versie? Die vind je hier:


Uiteraard kun je de kleuren kiezen die je zelf mooi vindt, of je restjes gebruiken!







8 opmerkingen:

  1. van harte gefeliciteerd met de verjaardag van de jullie jongste!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Proficiat met je jongste! Mijn dochter is 12 en ik had het al een beetje moeilijk met het feit dat ze naar de middelbare school ging... Dus ik hou mijn hart vast tegen dat ze 18 wordt!
    De sjaal die je toont is inderdaad eentje om weer vrolijk van te worden. Bedankt voor de inspiratie!
    Groetjes, Sigrid

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Gefeliciteerd, ja kleine kinderen worden groot. Inderdaad lekker genieten want de pubertijd is bijna over en dan worden de relaties toch ook weer makkelijker.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Gefeliciteerd!! Mijn ouders daar een term voor “de jeugd van vroeger” 😂 :)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Prachtig, wat kan ik me vinden in je tekst en alsnog van harte gefeliciteerd.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Van harte gefeliciteerd met deze bijzondere verjaardag van je dochter!
    Groetjes,
    Akkelien

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Een dagje te laat maar alsnog van harte met jullie jongste. Hoop dat zij en jullie een hele leuke dag hebben gehad!

    BeantwoordenVerwijderen